Vankilatyö

Teemme vankilatyötä mm. Kylmäkosken ja Vanajan vankiloissa. Jumalanpalveluksia käymme pitämässä kummassakin vankilassa keskimäärin kerran kuukaudessa.

Kylmäkoskella on toteutettu Alfa-kursseja, jotka avaavat kristinuskon perusteita opetuksen, keskustelun ja rukouksen avulla. Kursseja on toteutettu kerran vuodessa, koska kurssilaiset ovat Alfan jälkeen toivoneet syventävää kurssia. Vuoden 2017 kevätkauden osallistuimme päihteettömän osaston Kalterit Taakse -ohjelman Kritoa tukevaan kristilliseen ryhmä- ja yksilökeskeisen päivän ohjelmaan kerran viikossa. Myös muita yksilö- tai tukihenkilötapaamisia on ollut. Nämä yhteistyömuodot jatkuvat edelleen.

Sekä ryhmä-, että yksilökeskustelut antavat mahdollisuuden tutustumiseen ja sen myötä myös koevapausajan sekä vapautumisen jälkeisen ajan suunnitelmissa tukemiseen. Yhtenä mahdollisuutena ovat myös jatkopolut ViaDia Pirkanmaa ry:n asumispalveluihin, työtoimintaan, yhteisöllisyyteen ja/tai ruoka-apuun päihteettömyyttä tukevassa ympäristössä ViaDia-torilla.

 

Lisätietoja vankilatyöstämme:
pirkanmaa(at)viadia.fi

Kohtaa verkossa

Vankiloihin suunnattu kontaktituettu verkkokoulutusmalli.

Vankikuntoutus

Rangaistusaikaista työtoimintaa, opiskelua ja sosiaalista kuntoutusta.