Diakoniaviikko

Kohderyhmä:

Diakoniaviikko on tarkoitettu meistä jokaiselle.

Tämän vuoden Diakoniaviikon teema on ”Lupa Palvella!” Uskomme, että ihminen on luotu auttamaan toisia ja voi palvelemisen myötä kokea merkityksellisyyttä ja onnellisuutta. Koronakriisin aikaan monissa on noussut erityinen auttamisen halu, mikä on luonut upeaa yhteisöllisyyttä ympäri maailman. Haluammekin haastaa sinut palvelemaan esimerkiksi läheisiäsi ja naapureitasi etenkin Diakoniaviikon aikana, sekä miettimään myös yhteisösi kanssa tapoja palvella ja huomioida ihmisiä. Meillä jokaisella on lupa palvella!

Mikä on Diakoniaviikon idea?

Tarkoitus on palvella lähimmäistä ja nostaa heikompien asemaa esille. Mitä hyvää sinä voisit tehdä kaupunkisi parhaaksi? Efesolaiskirjeessä sanotaan näin: ”Mekin olemme Jumalan tekoa, luotuja Kristuksen Jeesuksen yhteyteen toteuttamaan niitä hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut” (Ef. 2:10). Tehkäämme siis näitä hyviä tekoja. Haastamme mukaan niin seurakunnat, ViaDia-paikallisyhdistykset kuin myös yksilöt. Miten sinä, seurakuntasi ja/tai paikallisyhdistyksesi voisitte olla palvelemassa kaupunkinne asukkaita? Olisiko se jokin palvelutempaus tai vaikkapa naapurin huomioiminen?

Lisätietoja Diakoniaviikosta ja materiaaleja, kuten julisteita, esitteitä ja somebannereita, saat Ida Erkkilältä ida.erkkila(at)viadia.fi ja seuraamalla ViaDia-liikkeen viestintää.

Diakoniaviikon aikana kannattaa somessa seurata #diakoniaviikko ja #viadia -tunnisteita nähdäksesi mitä eri puolilla Suomea tapahtuu. Lisää myös omat kokemuksesi Diakoniaviikosta someen käyttäen #diakoniaviikko ja #viadia -tunnisteita ja tule mukaan osaksi palveluketjua.

Takaisin